Свічка в апельсині

04.10.2020

Для свічки в апельсині нам знадобляться наступні матеріали: парафін, гніт, гнітотримач, барвники, апельсин, 2 каструлі (одна більша, інша менша) або каструля + банкa.

Крок 1. Розтопимо свічкову масу. Парафін слід топити на водяній бані, на невеликому вогні, щоб його не перегріти. Вода не повинна кипіти. Можна використовувати термометр. Температура парафіну повинна бути близько 75 градусів. Можна робити чисто парафінові свічки, а можна додати 10-20% стеарину. Стеарин надає свічці твердість, свічка не боїться спеки і не деформується (особливо актуально для тонких свічок), а також менше «плаче» при горінні. Якщо Ви використовуєте для парафіну скляний посуд, будьте уважні, щоб вiн не лопнув. Під банку підстеліть рушник, і встановіть її в каструлю поки вода ще холодна, щоб банка нагрівалася поступово.

Свеча в апельсине Свеча в апельсине

Крок 2. Витягуємо з апельсина м'якоть. Шкірку можна підсушити, така свічка буде довговічніше. Якщо шкірку не сушити, то свічку слід спалити найближчі 2-3 тижні, довше вона зберігатися не буде. На дні апельсинки встановлюємо просичений в парафіні гніт. Для цього використовуємо гнітотримач. Важливо правильно підібрати гніт. . Важливо правильно підібрати гніт. Якщо свічка коптить і полум'я занадто велике, значить, гніт занадто товстий і не встигає прогорати, якщо ж свічка «захлинається» в парафіні, тобто поступово згасає, значить гніт занадто тонкий.

свеча в апельсине Свеча в апельсине

Крок 3. Коли парафін практично розплавився, саме час додати барвник. Якщо Ви використовуєте наші барвники, достатньо всього 2-3 грами на 1кг парафіну. Я в свою свічку додала ефірне масло мандарина. Тепер, якщо вірити виробникові масел, моя свічка лікує головний біль, покращує апетит, піднімає настрій і чутливість;)

свеча в апельсине Свеча в апельсине

Крок 4. Заливаємо свічкову масу в нашу апельсинку.

Свеча в апельсине

Готову свічку можна прикрасити гвоздикою.

Свеча в апельсине

Коментарі

Відгуків не знайдено, напишіть першим відгук про товар!