Ажурна свічка

04.10.2020

Для ажурною свічки нам знадобляться наступні матеріали: парафін, гніт, барвники, лід, форма для свічки, 2 каструлі (одна побільше, інша поменше) або каструля + банку.

Крок 1. Розплавимо свічкову масу. Парафін слід плавити на водяній бані, на невеликому вогні, щоб його не перегріти. Вода не повинна кипіти. Можна використовувати термометр. Температура парафіну повинна бути близько 75 градусів. Можна робити чисто парафінові свічки, а можна додати 10-20% стеарину. Стеарин надає свічці твердість, свічка не боїться спеки і не деформується (особливо актуально для тонких свічок), а також менше «плаче» при горінні. Якщо Ви використовуєте для парафіну скляний посуд, будьте обережні, щоб вона не лопнула. Під банку підстеліть рушник, і встановіть її в каструлю поки вода ще холодна, щоб банку нагрівалася поступово.

Ажурная свеча Ажурная свеча

Крок 2. Поки парафін плавиться, підготуємо форму. Для того, щоб свічка легко дісталася з форми, форму слід змастити трохи олією або після того, як свічка застигне, хвилин на 20 поставити в морозилку. У формі встановлюємо гніт. Важливо правильно підібрати гніт. Якщо свічка коптить і полум'я занадто велике, значить, гніт занадто товстий і не встигає прогорати, якщо ж свічка «захлинається» в парафіні, тобто поступово згасає, значить гніт занадто тонкий. ВАЖЛИВО: Для ажурною свічки гніт попередньо краще просочити в парафіну, щоб він не намок від льоду.

Ажурная свеча Ажурная свеча

Крок 3. Коли парафін практично розплавився, саме час додати барвник. Якщо Ви використовуєте наші барвники, достатньо всього 2-3 грами на 1кг парафіну. При бажанні Ви можете надати свічці запах, для цього в розплавлений парафін додайте кілька крапель ефірного масла або ароматизатор.

Ажурная свеча

Крок 4. Засипаємо лід у форму. Результат, який ми отримаємо, а саме «ажурність» свічки, форма і розмір дірочок в свічці цілком і повністю залежить від розміру льоду, який Ви засипаєте в форму. Лід можна засипати цілком, а можна покришити в блендері.

Ажурная свеча

Крок 5. Заливаємо свічковий масу в нашу форму. Тепер треба набратися терпіння і чекати, поки свічка застигне. Така свічка застигає досить швидко. Якщо навколо гнота утворилася воронка, можете її доповнити парафіном або вирівняти нерівність на гарячій поверхні. Ще один варіант: ліквідувати воронку можна феном. Цей спосіб підходить для невеликих і не товстих свічок. Гаряче повітря підплавить верхній шар парафіну і вирівняє поверхню. Робити це потрібно до того, як Ви дістанете свічку з форми.

Ажурная свеча Ажурная свеча

Крок 6. Дістаємо свічку з форми. Завдяки кризі така свічка легко виходить з форми, так що можна обійтися і без морозилки, і без масла. Потрібно дочекатися, поки свічка висохне від води. Далі можете декорувати свічку за своїм бажанням: додайте намистини, стрічки, прикраси.

Ажурная свеча

Ось, що у мене вийшло

Свеча в апельсине

Коментарі

Відгуків не знайдено, напишіть першим відгук про товар!