Свічка "яйце з жовтком"

04.10.2020

Для цих свічок нам знадобляться наступні матеріали: парафін, гніт, білий і жовтий фарбники, форма для свічки «яйце», 2 каструлі (одна більша, інша менша) або каструля + банка.

Крок 1. Розтопимо свічкову масу. Парафін слід топити на водяній бані, на невеликому вогні, щоб його не перегріти. Вода не повинна кипіти. Можна використовувати термометр. Температура парафіну повинна бути близько 75 градусів. Можна робити чисто парафінові свічки, а можна додати 10-20% стеарину. Стеарин надає свічці твердість, свічка не боїться спеки і не деформується (особливо актуально для тонких свічок), а також менше «плаче» при горінні. Якщо Ви використовуєте для парафіну скляний посуд, будьте уважні, щоб вiн не лопнув. Під банку підстеліть рушник, і встановіть її в каструлю поки вода ще холодна, щоб банка нагрівалася поступово.

Свеча Свеча

Крок 2. Поки парафін топиться, підготуємо форму. Для того, щоб свічка легко дісталася з форми, форму слід змастити трохи олією або після того, як свічка застигне, хвилин на 20 поставити в морозилку. У формі встановлюємо гніт. Важливо правильно підібрати гніт. Якщо свічка коптить і полум'я занадто велике, значить, гніт занадто товстий і не встигає прогорати, якщо ж свічка «захлинається» в парафіні, тобто поступово згасає, значить гніт занадто тонкий.

Свеча Свеча

Крок 3. Додаємо барвники та ароматизатори. Коли парафін практично розтопився, саме час додати барвник. Якщо Ви використовуєте наші барвники, достатньо всього 2-3 грами на 1кг парафіну. Для декупажу можна свічку і не фарбувати. Я в свою додам пастельно - жовтий колір, це додасть свічці вершковий відтінок. При бажанні Ви можете надати свічці запах, для цього в розплавлений парафін додайте кілька крапель ефірного масла або ароматизатор.

Свеча

Крок 4. Заливаємо «білок»: пофарбовану в білий колір свічкову масу заливаємо в нашу форму. Даємо трохи охолонути.

Свеча

Крок 5. Парафін застигає по краях, через хвилин 15 незастиглий парафін зливаємо в банку. Заливаємо «жовток»: пофарбовану в жовтий колір свічкову масу заливаємо в нашу форму. Тепер треба набратися терпіння і чекати, поки свічка застигне. Не варто поспішати і охолоджувати свічку в холодильнику, це може призвести до утворення порожнин всередині свічки. Дочекайтеся застигання свічки при кімнатній температурі.

Свеча

Крок 6. Дістаємо свічку з форми. Якщо Ви не змащували форму перед заливкою парафіну рослинним маслом, то у Вас можуть виникнути труднощі з її витягом з форми. Поставте свічку хвилин на 20 в морозилку і свічка легко «вистрибне» з форми.

Свеча

Крок 7. При бажанні можна занурити наше яйце в пофарбований парафін. Отримаємо різнокольорові крашанки. Можна розписати їх маркерами для свічок. Ось такі яйця у мене вийшли, особливо цікава ця свічка під час горіння.

Ось що в мене вийшло

Гелевая свеча «морская»

Коментарі

Відгуків не знайдено, напишіть першим відгук про товар!